Mammutter på havbunden

 

Herunder ser du et billede af en udstoppet mammut. Det var et kæmpe elefantlignende dyr der levede i Nordeuropa under sidste istid. Hvert år fisker især Hollandske fiskere massevis af Mammutskelletter op fra Nordsøens bund. Men boede mammutterne på havets bund, eller er de faldet i vandet? Find ud af hvad de laver der og se billeder af Nordens Atlantis herunder.

 

mammut

Havniveauet under sidste istid

Under sidste istid for ca. 120 tusind til 12 tusind år siden, var der meget mere is på land end der er i dag. Der var lagret så meget is på land at havet faktisk var helt op til 120 m lavere end det er i dag. Den lave vandstand under sidste istid gjorde at der var land nogle steder hvor der i dag er havbund.

Doggerland Nordens Atlantis

Doggerland
Et af de steder hvor der var land under istiden og hav i dag er det område vi kalder Doggerland. På kortet og billederne kan du se hvordan man mener det så ud.

Doggerland var græsningsområde for mammutter, rensdyr og andre landdyr og muligvis jagtmarker for neandertalere. Her levede og døde altså masser af dyr og det er derfor man i dag kan finde skeletter i området. Doggerland blev oversvømmet da mellemistiden begyndte og isen smeltede, og er i dag Nordsøens havbund.

 

Mammut_og_menneske

Næste